Julefrokost 1999 hos Carsten:

CC: 

Årets julefrokost blev jo afholdt efter SLIN reglen d. 27/11 hos mig.
Alligevel var jeg vel den, der foretog den længste rejse for at være med.
Helt fra Bangkok i Thailand for at komme hjem til JAYPAI julefrokost. efter
en længere diarretur, så svækket at jeg sprang over snapsen. Og snaps var
der ellers nok af, herom senere.

Årets forberedelser var efter den sædvanlige regel: Intet må gøres i
forvejen. Men selvfølgelig ingen regel uden undtagelse, så risengrøden blev
lavet lørdag formiddag.

Igen sædvanen tro begyndte folk at ankomme ud på eftermiddagen for at
planlægge indkøbene. Det mest besværlige stykke rejsevej for alle (undtagen
Asger) var nok det sidste lille stykke med elevatoren. Ja, det er jo ikke
alle, der får lov at komme ind i den danske udgave af Fort Knox.
Derimod, Asger tog først lige en lang tur med linie 1 omkring Rødovre inden
han vendte om mod Østerbro. Desuden formåede han at komme med i elevatoren
uden om alle sikkerhedsreglerne.

Efter indkøbene gik folk igang med madlavningen. Det kom faktisk til at
passe så godt sammen med forberedelsen, at vi allerede kunne gå igang med at
spise ved 18 tiden.

Menu'en var også den JAYPAI traditionelle med sild, dildsild og stegte sild
skyllet ned med millenium snaps (Et godt køb, Søren. Gør bare det til en
tradition, også!!) , en halv hel flaske Rød Ålborg med sne på, (Lagret et
års tid langt ude vestpå hos Asger!), ??? (Ja, der var mindst en flaske til;
men jeg kan ikke huske hvilke/n? ), og selvfølgelig masser af Julesne, Carls
jul, X-mas'er og 47'ere.
De næste retter var i vanlig stil: fiskefileter med remoulade, steg med
rødkål og leverpostej med champignon og bacon. Igen næsten færdigforberedt
inden frokosten startede, bortset fra små intermezzoer: som Master of
Disaster svingende stegepanderne for at stege bacon. (Den ene pande har fået
nogle underlige brune striber på undersiden, som ikke kan gå af.)

I år var det Sørens tur til at tage en lille tur på sofaen undervejs. 

Så var vi nået til Medister med Grønlangkål. Men alle betakkede sig, så den
ret sprang vi over. Jeg har en mistanke om, at det var fordi Troels ikke
kunne forestå anretningen!! ( Så jeg har stadig en julemedister i fryseren.
Ja, gad nok vide om den også kan lagres til næste års julefrokost.)

Afslutningen på menu'en var Ris a'la mande med kirsebærsovs og avec's.
Efterfulgt af store cigarer og avec's. (Se iøvrigt billlederne. Så, skål
Peter, selvom jeg ikke lige har fundet ud af, hvordan man drikker med en
cigar i munden.)

Ellers har jeg vist ikke så meget mere at tilføje, andet end vi i år fik
hørt Deep Purples Made in Japan (Mange tak for det!).

Jeg gik jo selv i seng ved 3-tiden; men den sidste del af festen er der nok
alligevel ikke så mange der erindrer alligevel.

God Jul og Godt Nytår